kehä yhtye

Kehä kokoaa uutta albumia

(julkaistu Laitilan Sanomissa 23.6.2015)

Laitilalainen pop-rockia soittava Kehä-yhtye on nostanut valtakunnallista tunnettavuuttaan vauhdilla. Pääsyynä uusiin myönteisiin kierteisiin on, että bändi teki viime joulukuussa sopimuksen VLMedian kanssa. Kooltaan varsin suuren ja monipuolisesti verkostoituneen yhtiön päätoiminta on keskittynyt elokuva- ja äänitealoillle.    – Perusmeininki ei ole juurikaan muuttunut sopimuksen puitteissa, musiikkia me tehdään edelleen ihan samalla mutu-tuntumalla. Mutta julkaisu- ja markkinointipuolelle sopimus on tuonut ammattimaisuutta, kertoo Juha Isotalo.
    Bändin debyyttialbumi Huonolla tuulella julkaistiin 2011. Tämän vuoden lopulla Kehältä on tulossa uuden levy-yhtiön piikkiin kokopitkä albumi. Siitä materiaalista maaliskuussa lohkaistu ensisinkku Kaija K toi bändille ensimmäistä kertaa soittoaikaa myös valtakunnallisilta radiokanavilta.  Spotifyn Suomen viraalilistalla single nousi julkaisuviikollaan loistavasti sijalle seitsemän.    – Tässä vaiheessa myös nöyrät kiitokset niille ihmisille, jotka jaksoivat äänestää meitä Radio SuomiPopin POP TOP 10 -listalla.  Tällä kertaa ei vielä saatu Robinia lyötyä, mutta ehkä sitten jo seuraavalla sinkulla se onnistuu, Isotalo toteaa hymyillen.
    Kehän tulevan albumin tuottaja on Jonas Olsson, joka löytyy sellaisten huippunimien takaa kuin Jannika BDiandra ja Robin. Hän tuotti myös NEON2:n comeback-musiikit Ylen We want more –ohjelmassa.     Tulevan albumin biisien teko ja äänitykset ovat tänä vuonna Kehän tärkeysjärjestyksessä ykkösenä.  Sen takia keikkoja tullaan tekemään tulevana kesänä varsin maltillisesti.     – Laitilassa viimeisin veto meillä oli Vappuna, tupa oli täynnä ja meininki todella hieno, Isotalo kiittelee.    Pyhärannassa rokataan 8.8 Rantabileissä, jolloin mestoilla on mukana myös Matti Nykänen. Hänen legendaarisuutensa kohtaamista bändin jätkät odottavat luonnollisesti suurella innolla.
    Kehä on perustettu Laitilassa vuonna 2007 ja tänä päivänä sen muodostavat Juha Isotalo kitara/syntikat,Eemeli Turpeinen laulu/basso ja Juho Laihia kitara/laulu. Muun muassa Facebookista ja bändin kotisivuilta löytyy kosolti linkkejä biiseihin ja videoihin.

http://markolaihinen.blogspot.com/2015/06/keha-kokoaa-uutta-albumia.html